Färg, Sling och Toning


Att skaffa rätt hårfärg är inte så svårt som man kan tro, en regel du bör följa i de flesta fall är att hålla dig till färger som matchar din hudton och komma fram till om du passar bäst i en hel jämn färg över hela håret eller slingor och effekter.

Att färga eller slinga, det är frågan 

Man har kommit fram till att korthåriga kvinnor oftast är snyggast i en jämn färg över hela håret, och att de med halvlångt till långt hår är snyggast med slingor och effekter, speciellt runt ansiktet. För att få en så naturlig look som möjligt kan du kombinera upp till fem olika toner i slingorna. Tänk på att utväxten blir synlig snabbare vid en helfärgning än vid slingor, eftersom håret växer ungefär 1 cm i månaden. En färgning brukar behöva underhållas var fjärde till var åttonde vecka, medan slingor kan hålla i upp till två eller tre månader.

Passar du bäst i varma eller kalla färger? 

Man kan säga att om du känner dig mer bekväm i att bära silversmycken framför guldsmycken, så passar du bäst i kalla färger. Men Ibland kan det faktiskt bli ursnyggt om man kombinerar hårfärger i varma och kalla toner.

Olika typer av slingor och effekter

Det finns fyra olika typer av slingmetoder man kan använda sig av:

  • Folieslingor - Passar bäst till halvlångt till långt hår. Effekten kan variera från att vara tunna, fina slingor som upplevs som ett skimmer (vävning) eller lite kraftigare, mer randiga effekter (hela passéer).
  • Slinghätta - Passar bäst till kortare hår. Effekten blir tunna fina slingor för att få ett jämnt resultat. Kan med fördel användas för att trolla bort utväxten.
  • Fri hand - Här "målar" man på slingorna med ex. pensel, kam eller applikatorflaska. Den här metoden är smidig då man kan lägga slingorna precis där man vill ha dem.
  • Hela partier - Används ofta när man vill kombinera olika färger i större fält, ex underhåret i en färg och överhåret i en annan. Avskiljs ofta med folie för att färgerna inte ska blanda sig.
Joomla Template - by Joomlage.com